Liste over de 8 komfurer, der klarer sig bedst i test og bedst blandt 851 anmeldelser.
Sortér efter
Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.
Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.
Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.



✓ 4.7/5 (69 brugere)

✓ 4.6/5 (66 brugere)






✓ 4.2/5 (46 brugere)



















































Test kategorier
Andre kategorier
Mærker
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||
TIL PRODUKT | TIL PRODUKT | TIL PRODUKT | TIL PRODUKT | TIL PRODUKT | |
Score |
88
|
87
|
82
|
81
|
80
|
Pris | 8.749 kr. | 10.199 kr. | 5.300 kr. | 3.999 kr. | 2.099 kr. |
Testresultater | |||||
Energiklasse | |||||
Energiforbrug, konvent. varme | 0.99 kWh | 0.93 kWh | 0.95 kWh | 0.95 kWh | 0.85 kWh |
Energiforbrug, varmluft | 0.85 kWh | 0.77 kWh | 0.79 kWh | 0.79 kWh | 0.81 kWh |
Ovnrum | 73 liter | 63 liter | 66 liter | 66 liter | 60 liter |
Selvrens-funktion | Katalyse | Pyrolyse | Damprengøring | Damprengøring | |
Dampfunktion | |||||
Stegetermometer | |||||
Softclose-funktion | |||||
Kogeplade type | Induktion | induktion | Gas | Gas | |
Antal kogefelter | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Vigtigste pointer:
De bedste komfurer er Voss ELI23240HV og SIEMENS HL9R4T050U ifølge vores komfur test. Vores test af komfurer tager udgangspunkt i anmeldelser fra brugerne og resultater fra eksterne fysiske test. Derved tester vi ikke selv de enkelte komfurer, men opsamler resultater.
Den gennemsnitlige score er på 77 og det bedste komfur vurderes til 88.
Prisen for et komfur går fra 2099 kr., til 10199 kr. Gennemsnitsprisen blandt komfurerne er på 5835 kr.
Ovnrummet varierer fra 60 liter til 74 liter. Gennemsnittet er på 68 liter.
[toc]
Specifikationerne for komfurer
Få her et indblik i, hvordan specifikationerne for komfurerne fordeler sig. Specifikationerne er baseret på de 8 tilgængelige komfurer fra vores test.
Ovnrum
Komfurerne i vores test har et ovnrum, der varierer fra 60-74 liter.
Om komfurer
Når man skal lave mad i køkkenet, er et komfur uundværligt, da det netop er komfuret, der er et af de vigtige elementer i, at man kan få lavet noget mad. Det er netop ved komfuret, de vigtige dele af tilberedningen af mad foregår, hvorfor det er vigtigt at have gode forhold her. Et komfur kan siges at være todelt, da man øverst vil have en form for kogeplade, mens der vil være en ovn under kogepladen. Dette er eksempelvis en fordel, såfremt man måske ikke har så meget plads i køkkenet, eller gerne vil have samlet tilberedningen på et sted. Her kan man også gøre madlavningen lettere med et komfur, da man har hele madlavningen samlet et sted.
På markedet findes der en del forskellige producenter af komfurer, hvilket er gældende for:
Fælles for producenterne er dog, at de alle forsøge at lave nogle produkter, der på bedst mulig vis kan opfylde forbrugerens krav og behov. Det har også affødt, at der gennem tiderne er blevet udviklet og produceret et væld af forskellige komfurer med forskellige typer af kogeplader, ovne, funktioner mv.
Forskellige typer af kogeplader
Der findes overordnet set 4 forskellige typer af kogeplader, man kan få tilknyttet sit komfur:
- Massekogeplade
- Glaskeramisk
- Gasblus
- Induktionskogeplader
Massekogepladerne er de traditionelle, klassiske runde kogeplader, hvor man oftest ser 4 ringe i forskellige størrelser passende til gryder, pander mv. i standardstørrelser. Disse er lavet af støbejern og kan blive særdeles varme, og denne varme overføres efterfølgende til kogegrejet. Hernæst er der den glaskeramiske kogeplade, der i løbet af det seneste årti er blevet den langt mest populære type af kogeplade i de danske hjem. Det skyldes først og fremmest, at kogepladerne er i niveau med bordet og den resterende del af kogepladen, hvormed den er lettere at rengøre end føromtalte variant. Derudover vil de fleste også mene, at udseendet på en sådan type af kogeplade er en smule lettere at indpasse i det moderne køkken. Der bliver på en sådan type af kogeplade også udnyttet op mod 30 % mere af varmen sammenlignet med en massekogeplade.
Det er også muligt at få kogeplader med gasblus. Disse gør det muligt at skifte temperaturer på kogepladen meget hurtigt, hvilket er en af grundene til, at mange professionelle kokke og madlavere benytter sig af gaskogeplade til madlavningen. Her skal man dog have for øje, at det er nødvendigt at have adgang til bygas eller have mulighed for at installere en gasbeholder. Herudover er der induktionskogepladerne, der gør således, at varmen samles, så kogegrejet bliver opvarmet frem for, at kogepladen opvarmes. Derigennem kan man også have en mere hurtig og præcis regulering af varmen. Dette kræver dog, at man har kogegrej, der er magnetisk, da opvarmningen foregår gennem en elektromagnetisk spole.
Valg af ovntype og dertilhørende funktioner
Det er også vigtigt at få valgt den rette ovntype. Et elkomfur kan have en traditionel ovn eller en multifunktionsovn. Den traditionelle ovn har de mest basale funktioner, da den har overvarme, undervarme og i nogle tilfælde også grill. Her er tale om de langt mest basale funktioner, som altid benyttes i alsidig opvarmning.
En multifunktionsovn har, som navnet antyder, en smule flere funktioner, da den udover de førnævnte funktioner også kan have pizzafunktion, varmluft og lignende andre indstillinger, man kan benytte for at opnå optimal madlavning. Med varmluftfunktion i ovnen opnår man den fordel, at temperaturen er den samme i hele ovnen, og det er herfor også muligt at have mere mad i ovnen på samme tid.
Nogle ovne har eksempelvis også forskellige muligheder for temperaturstyring. I nogle ovne vil der eksempelvis være elektronisk temperaturstyring, hvilket gør det muligt at lave særdeles præcise temperaturer, da der på en sådan variant vil være særdeles små temperaturudsving. Med manuel temperaturstyring vil der være lidt større udsving, og man regulerer temperaturen via. drejeknapper.
Herudover kan man også få multifunktionsovne i komfur med indbygget stegetermometer, der sørger for at slukke ovnen, når eksempelvis stegen har den temperatur, man har indstillet den til at have. Derudover kan man også få ovne med stegeautomatik, hvor det er muligt at vælge en opskrift på ovnen, hvorefter den efter valget selv indstiller tid og temperatur efter den valgte opskrift.
Energimærkning samt pris skal også overvejes
Man skal her også have øje for energimærkningen på de forskellige komfurer. Energimærkningen gives ud fra, hvor mange kilowatt det givne komfur benytter i timen. Jo flere kilowatt der benyttes i timen, jo lavere energimærkning vil det givne komfur få. Derved kan det på sigt være en økonomisk fordel at investere i et komfur med at lavere energiforbrug. Her kan man eksempelvis vælge en glaskeramisk kogeplade frem for en massekogeplade, da den glaskeramiske variant er mere energivenlig og også lettere at benytte.
Komfurer fås i mange forskellige prisklasser, men det kan vise sig at være en fordel at betale for kvalitet, da man med et komfur i høj kvalitet gør madlavningen lettere, mens strømforbruget også ofte vil være lavere.